Home | Te koop |  Vraag en antwoord | Adverteren | Contact | Open Huis

Onroerend goed
Financien
Fiscus
Vacatures
Kantons
Kengetallen
Verdragen
Overzicht functies


     
 

Emigratie

 
 

Indien u woonplaats kiest in Zwitserland en daadwerkelijk verhuist uit Nederland, behoeft dat niet te betekenen dat u Nederland voor goed verlaat. Wel moet u zich in Nederland laten uitschrijven en u in Zwitserland in uw woongemeente aanmelden.

 
 


Bij een verhuizing en emigratie naar een ander land komt veel op u af. Het is belangrijk om u vooraf een beeld te vormen, waar mogelijk al zaken te regelen.

 
 


Te denken valt aan het regelen van uw ziektekosten, pensioen en verzekeringen. Daarnaast heeft u te maken met de fiscus en kwesties van erfrecht. Wat moet u allemaal in Nederland doen voordat u emigreert? Welke gevolgen heeft emigratie? Waar krijgt u in Zwitserland mee te maken? En welke verdragen worden voor u van belang?

Mogelijk gaat u als werknemer of als ondernemer arbeid verrichten in Zwitserland. Indien u als ondernemer werkzaam wilt zijn, vindt u op de zustersite Ondernemen.ch meer informatie. 

 
 
Op Hallo Schweiz vindt u een filmpje waarin snel en overzichtelijk de stappen van emigratie besproken worden.
 
 
De vraag of u in Zwitserland een bijdrage moet betalen voor de AHV, IV en EO is niet in zijn algemeenheid te beantwoorden.
 
 
Alle informatie met betrekking tot wetten en regelgeving op het gebied van de sociale verzekering waarmee u in Zwitserland te maken kunt krijgen, vindt u op de site Sozialversicherung. Een op uw situatie toegespitst advies is aan te bevelen.
 
     
waardeerwaardeer deze pagina

naar boven

inhoudsopgave
verhuizing
ondernemer

links
Sozialversicherung
ondernemen
Strang Verhuizingen
Hallo Schweiz
home sitemap zoom-uit  zoom-in tell-a-friend printer vriendelijke pagina